Litet urval av recensioner

 

"Det är en fröjd att följa Eva Ahremalms minspel; suveränt skiftar hon uttryck från bitter tant till bubblande nyfikenhet eller skrattlystenhet. Hon är överhuvudtaget säker på scen och vet vad hon vill och kan."                     

Kroppen vi bor i och andra galaxer, Nerikes Allehanda september 2012

”… så ta chansen att njuta av denna proffsiga anrättning, där Eva Ahremalm än en gång visar sin förmåga att njutbart både underhålla och ge oss något att tänka på med sina direkta och underfundiga texter.
Utan Skyddsnät, Nerikes Allehanda 13 november 2006

”… och vi nickar igenkännande samtidigt som vi rycks med av Eva Ahremalms humor och värme och hennes enastående förmåga att skapa kontakt mellan scen och publik.”
Det ljuva livet, Nerikes Allehanda 22 november 2004

”Strålar av ett inre ljus”
Shirely Valentine,  Nerikes Allehanda 17 november 2003

”Men sällan har väl Willy Russels monolog känts mer angelägen än när Eva Ahremalm från Teater Martin Mutter i Örebro framför den. Hon har nämligen det där precisa tonfallet som gör historien både levande och intressant…”
Shirley Valentine, Norra Västerbotten 2004  

”… Vi var många i publiken som inte kunde hålla tillbaka tårarna under en scen. Så plötsligt skrattade man – så då sprutade tårarna därför.”
Mellan tutte och lösgom ur Radio Örebro 29 november 2001


Och så lite kuriosa om Edit Paff (en rollkaraktär som var väldigt uppskattad) ur Nerikes Allehanda 24 september 1996.
” Hade vi inte känt igen Eva Ahremalm under den smaklösa, stickade mössan hade vi störtat ut ur etablissemanget. Nu flirtade hon riktigt trevligt med oss. Och vi konstaterar med beröm: En praktfullare subba än Eva Ahremalms uppenbarelse får man leta efter.”

... eller lite annan kuriosa från Svenska Dagbladet 23 juli 1992 när Skamlösa spelade på Komediteatern på Djurgården i Stockholm.
” För inte så länge sedan kom ö-gruppen Ainbusk Singers från Gotland. Nu har gnällbältet i Närke givit oss Skamlösa från Örebro. Ainbusk har Josefin Nilsson. Skamlösa har Eva Ahremalm. Båda med mimisk styrka. Frågan är om det inte står 1-0 till Eva från Örebro.”

Örebro Kommuns hederspris till Hjalmar Bergmans minne 2006
Motiveringen löd så här:

”Hederspriset till Hjalmar Bergmans minne 2006 har tilldelats Eva Ahremalm för hennes insatser som skådespelerska och konstnärlig ledare för den fria teatergruppen Martin Mutter. Eva har genom sitt konstnärskap bidragit till en utveckling och vitalisering av kulturlivet i Örebro. Med konstnärlig utomordentlig kraft, outsinlig energi, stark vilja och stort mod har Eva utvecklat både sig själv och Teater Martin Mutter till en utmanande kulturell kraft som roar och oroar, älskar och utmanar sin publik och berikar Örebro som kulturstad.”