Med sikte

på fred

En överraskande och hoppfull föreställning om Homo Sapiens

 

På scen Eva Ahremalm   

Vid pianot Peter Tikkanen

Regi Annika Olsson

Manus Ahremalm & Olsson

Ett samarbete med Svenska Freds ÖrebroMed humor som vapen, kunskap som sprängstoff och musik som öppnar hjärtan, tar vi upp jakten på krigandet, spanar på den svenska dubbelmoralen och visar att människan - trots alla dumheter vi gjort under den senaste bråkdelen av vår histora - till sin natur är empatisk, samarbetsvillig... och fredlig.


Spelperiod: Så länge det finns konflikter i världen!

 

Vi säljer till teater- och musikföreningar, organisationer, intresseföreningar folkhögskolor och gymnasieskolor.

Pris: 10 000 kr

Med stöd av: Folke Bernadottefonden, Svenska Freds, Adolf Lindgrens Stiftelse, Örebro Kommun, Örebro Läns Landsting och ABF.

 

Några publikröster:

Föreställningen "Med sikte på fred" är ett samarbete med Svenska Freds och är inspirerad av Lasse Bergs böcker om människans utveckling. Den framfördes av skådespelerskan Eva Ahremalm och pianisten Johan Alkenäs som under den drygt timslånga föreställningen höll sin publik i ett järngrepp. När sista tonen klingat ut satt publiken i andäktig tystnad och lät budskapet sjunka in, för att sedan hylla de medverkande med stående ovationer. 

(Stenåke Petersson, Kulturföreningen Paradens ordförande, i  referat till medlemmar och sponsorer)

Vilken fantastisk prestation av skådespelarna. Eva Ahremalm trollband publiken med sin absoluta närvaro i varje moment och tog oss med på en tidsresa som gav ett nyttigt perspektiv på vår egen tid.  Ackompanjemanget fungerade både som en följsam ljudkuliss och som en väckarklocka som ytterligare förstärkte budskapet.

(Eva Klintberg, Leksand, en av kvällens hundra deltagare i publiken)

När man ser sådant här blir man bara mer och mer övertygad om hur viktig kulturen är för oss som lever här och nu och för de generationer som kommer att ta över efter oss. Den här föreställningen borde ingå i kursplanen på grundskolor och i gymnasiet.

(Ingegärd Storgärds, Rättvik, en av kvällens deltagare i publiken)

Vilken kväll - som avslutning en föreställning som mitt i svärtan målar upp en hoppfull bild av den framtid som så många tycker ser dyster ut. Det finns hopp!

(Britt-Marie Andersson  -  ännu en röst ur publiken)